15. Memorijal Robert Bajtal (video)

U spomen na dugogodišnjeg člana i prijatelja, istaknutog plesača i voditelja Dječje folklorne skupine Folklornog ansambla ”Lisinski” Roberta Bajtala, koji je 2000. godine tragično izgubio život na svom radnom mjestu, u Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić” Vinkovci održan je 15. po redu Festival folklora u nazočnosti obitelji, Gabrijele Žalac ispred Vukovarsko-srijemske županije i Maria Banožića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca.

Ovaj festival nosi u sebi obilježja tradicije, te čuva bogatstvo narodnih nošnji i običaja raznih dijelova Lijepe naše.Ovogodišnji memorijal posvećen tragično preminulom Robertu Bajtalu privukao je mnoštvo posjetitelja koji su svojim dolaskom potvrdili važnost ovog Festivala folklora.

Bogat program 15.Festivala folklora ”Robert Bajtal” je trajao više od dva sata, a  započeo je Dječjom postavom Folklornog ansambla ”Lisinski” koji se predstavio plesom ”Prigorje”, a potom plesom ”Ražanac”. Svoj odličan nastup imao je MKD Braće Miladinovci-”Vardarke”Osijek.

Prva postava Folklornog ansambla ”Lisinski” izvela je ”Posavinu” i ”Molvanski svati”.U nastavku programa predstavio se ”Taban” iz Mađarske gdje moramo naglasiti odličan nastup muškog djela koji je svojim nastupom oduševio sve prisutne.Osim njih nastupio je HKGD ”Dunav” Vukovar koji se predstavio sa Slavonskim plesovima.

U posljednjem dijelu večeri vidjeli smo nastup Ženske pjevačke skupine Folklornog ansambla ”Lisinski’ i odličan solo nastup Marije Jurić ( Ženska vokalna skupina Folklornog ansambla ”Lisinski”).

Na kraju programu vidjeli smo zajedničku izvedbu svih sudionika Festivala folklora ”Robert Bajtal” koji su otpjevali pjesmu Miroslava Škore ”Dva vita čempresa” u spomen na Roberta Bajtala.